print

Obavještenje za porezne obveznike o preseljenju KPU Sarajevo

Objavljeno:26.06.2023

Obavještavamo porezne obveznike da će u mjesecu julu 2023. godine Kantonalni porezni ured Sarajevo i Porezna ispostava Centar preseljavati na novu lokaciju u ulici Augusta Brauna broj 2, Marijin dvor.

S tim u vezi, molimo porezne obveznike za razumijevanje u periodima odstupanja od redovnog načina rada i moguće ograničene dostupnosti službenika navedenih organizacionih jednica Porezne uprave Federacije BiH.

U cilju smanjenja uticaja preseljenja na redovno obavljanje poslova iz nadležnosti ovog organa, preseljenje će se odvijati etapno po organizacionim jednicama i to na sljedeći način:

03.07. - 05.07. Porezna ispostava Centar i Odsjek za edukaciju i registraciju sa lokacije ul. Alipašina br.45.
06.07. – 07.07. Porezna ispostava Centar sa lokacije u ul. Dalmatinska br. 2.
10.07. - 14.07.  Odsjek za prinudnu naplatu sa lokacije ul. Hasana Kikića br. 5
17.07. - 21.07.  Odsjek za inspekcijski nadzor sa lokacije ul. Husrefa Redžića br. 4
24.07. - 28.07.  Odsjek za zajedničke i opšte poslove sa lokacije ul. Ćemaluša 2.

U označenom periodu preseljenja pojedinačne organizacione jednice odnosno protokol može privremeno biti zatvoren za primanje podnesaka, u kojem slučaju porezni obveznici svoje podneske mogu predati na bilo kojem drugom protokolu Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo ili neke od drugih poreznih ispostava u Kantonu Sarajevo. Elektronske i telefonske veze, kao i pristup evidencijama Porezne uprave Federacije BiH također mogu biti u prekidu ili ograničen u navedenim periodima.

 

 

Porezna uprava Federacije BiH