print

Na području Mostara, Čitluka, Jablanice i Stoca izvršeno 40 inspekcijskih nadzora

Objavljeno:11.11.2022

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Mostar su 10.11.2022. godine, izvršili 40 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.  

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Jablanice i Stoca, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su sedam neprijavljenih radnika, 13 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalizirani fiskalni uređaj i jednog obveznika koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je sedam objekata, a u 20 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 53.700,00 KM.

 

 

 

Porezna uprava Federacije BiH