print

Vodič za prijavu, obračun i uplatu doprinosa za osiguranje učenika na praktičnoj nastavi za slučajeve invalidnosti i smrti usljed povrede na radu i profesionalne bolesti

Objavljeno:26.10.2022

Porezna uprava Federacije BiH predstavlja Vodič za prijavu, obračun i uplatu doprinosa za osiguranje učenika na praktičnoj nastavi za slučajeve invalidnosti i smrti uslijed povrede na radu i profesionalne bolesti. Ovaj vodič pruža informacije i nudi korisne smjernice školama u Federaciji Bosne i Hercegovine koje imaju organiziranu praktičnu nastavu (u školskim radionicama ili izvan škole) u vezi s prijavom, obračunom i uplatom doprinosa za osiguranje učenika na praktičnoj nastavi za slučajeve invalidnosti i smrti uslijed povrede na radu i profesionalne bolesti.
Vodič je nastao kao rezultat saradnje Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Izradu Vodiča podržao je projekat „Stručno obrazovanje u BiH“ koji provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime vlada Švicarske i SR Njemačke.

Nadamo se da će vam informacije sadržane u ovom vodiču biti od koristi.

Vodič za prijavu, obračun i uplatu doprinosa za osiguranje učenika na praktičnoj nastavi za slučajeve invalidnosti i smrti uslijed povrede na radu i profesionalne bolesti možete preuzeti u dijelu Publikacije i informacije na linku http://pufbih.ba/v1/public/upload/files/Vodic(2).pdf

 

Porezna uprava Federacije BiH