print

U Kantonalnom poreznom uredu Tuzla organizirano svečano polaganje zakletve

Objavljeno:19.07.2017

U Kantonalnom poreznom uredu Tuzla 14.jula 2017. upriličeno je svečano polaganje zakletve za 14 novoprimljenih državnih službenika u Poreznoj upravi FBiH.
Polaganje zakletve je upriličeno u skladu sa  odredbama Zakona o državnoj službi u FBiH i Pravilnika o jedinstvenim kriterijima, pravilima i postupku imenovanja i postavljenja državnog službenika u organima državne službe u FBiH.

 

Zakletvu vjernosti državni službenici su obavezni položiti pred direktorom Porezne uprave Federacije BiH. Potpisivanjem teksta zakletve, državni službenici su se obavezali, „da će u svom radu poštivati Ustav BiH i Ustav Federacije BiH, zakone i druge propise Države Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine, vrijednosti međunarodnog prava, štititi ljudska prava i slobode, da će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati zadatke predviđene opisom radnog mjesta, da će u svom radu izbjegavati djelatnosti i propuste koji su nespojivi sa dužnostima državnog službenika, te štititi i brinuti se o ravnopravnosti i pravima svih naroda i građana Bosne i Hercegovine“.  

Zakletvu vjernosti položili su : Kamberović Samir, Mujanović Irvin, Imamović Zlatan, Slamnik Edin, Zulić Denisa, Jokić Vedrana, Pavić Božo, Mujarić – Kapić Azra, Kešetović Azra, Poljaković Sadeta, Avdić Amir, Andrić Jasmina, Golijanin Zlatko i  Osmanović Sumeja.