print

Trening za inspektore Sektora za inspekcijski nadzor, obavještavanja i istrage

Objavljeno:06.03.2023

U Poreznoj upravi Federacije BiH je u okviru projekta jačanja kapaciteta u prevenciji i otkrivanju privrednog, finansijskog i organiziranog kriminala koji je podržala Vlada Velike Britanije, putem Ambasade ove zemlje u BiH, održan četverodnevni trening o istragama i radu s obavještajnim podacima.

Treningu su prisustvovali zaposlenici Sektora za inspekcijski nadzor, obavještavanje i istrage, a edukatori su bili ključni eksperti iz oblasti prikupljanja informacija iz otvorenih izvora Uprave za prihode i carine Velike Britanije.

Trening je otvorio direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović koji je u svom obraćanju poželio dobrodošlicu edukatorima iz Uprave za prihode i carine Velike Britanije i izrazio svoju zahvalnost Ambasadi Velike Britanije na organizaciji ove edukacije.

Uz želje za uspješan rad direktor je naglasio da će učesnici edukacije imati mogućnost da se upoznaju s dobrim praksama koje se primjenjuju u Velikoj Britaniji i koje će kasnije moći koristiti u svom radu.

Također, naglasio je da će kroz razmjenu mišljenja i iskustava iz svakodnevnog rada i edukatori saznati dobre primjere koje u svom radu primjenjuju inspektori Porezne uprave Federacije BiH.

Oficirka za vezu za privredni i finansijski kriminal u BiH Jackie Hurst je izrazila zadovoljstvo zbog organiziranog treninga i istakla da očekuje da će tokom edukacije biti podjeljena iskustva iz kojih se može nešto novo naučiti i što se može primjeniti u radu.

Prilikom svog predstavljanja edukatori iz Velike Britanije su istakli zadovoljstvo što će kroz timski rad imati mogućnost da u narednim danima svoja znanja i iskustva prenesu inspektorima Porezne uprave Federacije BiH.  

 

 

Porezna uprava Federacije BiH