print

Obavještenje za porezne obveznike i građane s područja općine Novo Sarajevo

Objavljeno:16.01.2023

Obavještavaju se porezni obveznici - poslovni subjekti koji imaju sjedište na području općine Novo Sarajevo kao i građani koji imaju mjesto prebivališta na području općine Novo Sarajevo, da će zbog poplave koja se desila proteklog vikenda u Poreznoj ispostavi Novo Sarajevo u narednim danima, počev od 16.01.2023. godine do daljnjeg raditi samo dežurni tim na poslovima protokola (prijem podnesaka, izdavanje uvjerenja i drugih akata) i drugim prioritetnim poslovima.

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje, da se velika pričinjena materijalna šteta na imovini Porezne ispostave sanira što prije kako bi se njeno poslovanje dovelo u redovno stanje.

S obzirom na to da se trenutno izvode neophodni sanacioni radove, te da nema struje, grijanja itd. o mjestu i vremenu obavljanja navedenih poslova u ovim izvanrednim okolnostima, porezni obveznici će biti naknadno informisani.

O ponovnom normaliziranom radu Porezne ispostave Novo Sarajevo porezni obveznici će biti pravovremeno obaviješteni putem zvanične Web i Facebook stranice Porezne uprave Federacije BiH.

Molimo porezne obveznike i građane za razumijevanje i strpljenje.

 

Vaša Porezna uprava Federacije BiH