print

Održan sastanak v.d. direktora Porezne uprave Federacije BiH sa predstavnicima Kantona Livno

Objavljeno:23.01.2020

Dana 22.01.2020. godine u Poreznoj upravi Federacije BiH održan je sastanak v.d. direktora Porezne uprave Šerifa Isovića sa premijerom Kantona Livno Ivanom Jozićem, ministricom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Vasilijom Broćetom, v.d.zamjenikom direktora Porezne uprave Slobodanom Vukojom i rukovodiocem Kantonalnog poreznog ureda Livno Ivicom Mišićem, na kojem je razgovarano o rješavanju duga zdravstvenih ustanova sa područja tog kantona.

Na sastanku je istaknuto da su dugovanja zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Kanton Livno nastala u prethodnom periodu i da se u njihovo rješavanje mora uključiti i Vlada ovog kantona.

Prilikom ovog sastanka potpisan je i ugovor o angažovanju osam pripravnika koji će, shodno Programu Kantona Livno, pripravnički staž obavljati u Poreznim ispostavama Livno, Tomislavgrad i Drvar, i koji će na taj način steći znanje i profesionalno usavršavanje kroz godinu dana pripravničkog staža.

Porezna uprava Federacije BiH je iskazala zahvalnost premijeru Kantona Livno na iskazanom interesovanju za rješevanje problema duga poreznih obveznika zdravstvenih ustanova.

Također, posebna zahvalnost je istaknuta za angažiranje pripravnika čije će obavljanje  pripravničkog staža u narednih godinu dana finansirati Vlada Kantona Livno i očekuje da će se ovakva saradnja nastaviti i u narednom periodu.

 

 Porezna uprava Federacije BiH