print

Svečano otvorene nove prostorije Porezne ispostave Kladanj

Objavljeno:09.09.2019

Porezna uprava Federacije BiH danas je svečano otvorila nove prostorije Porezne ispostave Kladanj, u prostoru bivšeg Zavoda za platni promet, u ulici Patriotske lige 7 u Kladnju.

Sredstva za adaptaciju, u iznosu 107.914 KM bez PDV-a, u cjelosti je osigurala Porezna uprava Federacije BiH iz budžeta za 2019. godinu. Također, budžetskim sredstvima za 2019. godinu obezbijeđena su sredstva za nabavku i isporuku kancelarijskog namještaja za novorenovirane prostorije. Građevinske radove i uređenje navedenih prostorija prema projektnom zadatku i uputama nadzornog organa izvršilo je Gospodarsko društvo „Konstrukcije“ d.o.o. Mostar koje je dalo najpovoljniju ponudu u postupku javnog nadmetanja od 5.4.2019.godine.  

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Porezne uprave FBiH Slobodan Vukoja novinarima je kazao da su uposlenici ove ispostave godinama radili u nehumanim uvjetima.

- Menadžment koji je došao 2015. godine obišao je sve ispostave i zaključili smo da ljudi rade u nehumanim uvjetima, a jedna od ispostava je bila i Kladanj. Zbog toga je bilo neophodno pristupiti adaptiranju prostorija tako da sad imamo uređene i opremljene prostorije u kojima će naši zaposlenici biti jedan pravi servis i podrška svim poreznim obveznicima. Nastojat ćemo da u narednom periodu ispostavu u Kladnju i kadrovski ojačamo zaposlenicima koji imaju mjesto prebivališta na području ove općine. Do kraja godine kada je u pitanju Tuzlanski kanton slijedi otvaranje prostorija Poreznih ispostava u Lukavcu i Živinicama- kazao je Slobodan Vukoja, vršilac dužnosti zamjenika direktora Porezne uprave FBiH.

Naveo je da je napravljen prostor koji ispunjava sve standarde moderne Porezne uprave.

-Također, kao društveno odgovorna uprava Porezna uprava je nove prostorije Porezne ispostave Kladanj prilagodila i osobama sa posebnim potrebama, na način da je sam ulaz u zgradu, ali i šalter salu prilagodila osobama sa invaliditetom i na taj način omogućila svim poreznim obveznicima da imaju jednak pristup Poreznoj ispostavi.

Međutim, zaposlenici moraju udovoljiti svim zahtjevima poreznih obveznika inače ništa nam neće značiti moderni uredi  - rekao je Vukoja.

 

Šef Porezne ispostave Kladanj, Nevresa Berkovac, istakla je da se raduje što su konačno građani Kladnja dobili prostor koji je uređen i namješten po najnovijim standardima i što će pod istim uslovima kao i građani većih sredina dobiti usluge Porezne uprave.

 

Načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović zahvalio je Poreznoj upravi što je adaptirala prostor, za kvalitetniju uslugu privrednicima i građanima, te stvorila bolje uslove uposlenima.

- Raduje me činjenica da je rukovodstvo Porezne uprave obećalo kadrovski popuniti ovu ispostavu, jako je bitno da nastoje to uraditi lokalnim kadrovima - rekao je Čavkunović.

Nove prostorije Porezne ispostave Kladanj odlukom Vlade Federacije BiH preuzete su od bivšeg Zavoda za platni promet i date na korištenje Poreznoj upravi Federacije BiH.

Video sa otvaranja Porezne ispostave Kladanj možete pogledati na linku http://www.fena.ba/video/3355/svecano-otvorena-porezna-ispostava-kladanj

i na linku https://rtvtk.ba/svecano-otvorene-adaptirane-prostorije-porezne-ispostave-u-kladnju/