print

Potpisan Protokol o saradnji Porezne uprave FBiH i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona

Objavljeno:19.06.2019

U zgradi Kantonalnog poreznog ureda Tuzla, danas 19.6.2019.godine upriličeno je potpisivanje Protokola o međusobnoj saradnji Porezne uprave Federacije BiH i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Protokol o međusobnoj saradnji su potpisali vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Dževad Korman.

Vršilac dužnosti  direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović je izrazio zadovoljstvo potpisanim Protokolom, koji predstavlja nastavak jako dobre saradnje navedenih institucija, te zahvalio policiji Tuzlanskog kantona na dosadašnjoj saradnji.

- Mi smo i do sada imali kvalitenu saradnju i bili odličan suport u izvršavanju zadataka u smislu otkrivanja rada na crno. Zato nam je važno da kroz ovaj protokol koji danas potpisujemo imamo odgovorne osobe koje će međusobno komunicirati i obavljati značajan dio poslova.

protekle tri godine Porezna uprava Federacije BiH je imala najveću naplatu javnih prihoda u regionu, a u redovnim akcijama suzbijanja rada na crno uz asistenciju policije otkriveno je više od šest hiljada radnika koji su radili na crno, a koji su, nakon poduzetih aktivnosti i mjera  Porezne uprave Federacije BiH prijavljeni u Jedinstveni sistem i tako počeli ostvarivati svoja prava po osnovu radnog odnosa.

Vjerujem da ćemo i u narednom periodu imati još bolju saradnju, te da će upravo ta saradnja i sinergija koju Uprava nastoji razvijati, ne samo sa policijom nego sa svim strukturama, uključujući i medije, u konačnici imati jedan veliki efekat u smislu plaćanja javnih prihoda– kazao je v.d. direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović.

Direktor uprave policije Dževad Korman je kazao da je saradnja Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Porezne uprave Federacije BiH  i u proteklom periodu bila jako uspješna, a potpisivanjem ovog Protokola je formalizovana i konkretizovana.

"Na ovaj način konkretizovali smo naše zajedničke aktivnosti, a sve s ciljem suzbijanja sive ekonomije, kao i efikasnije i ekonomičnije naplate javnih prihoda. Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, odnosno Uprava policije će i u narednom periodu osigurati neophodnu pomoć za izvršenje svih poreznih aktivnosti, posebno u slučajevima obavljanja inspekcijskog nadzora kod onih poreznih obveznika kod kojih je to neophodno“, kazao je u svom obraćanju medijima direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Dževad Korman.

Video sa pres konferencije možete pogledati na linku http://fena.ba/video/3093/