print

Potpisan Protokol o međusobnoj saradnji sa Upravom policije MUP-a Kantona Sarajevo

Objavljeno:11.06.2019

U zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas 11.6.2019. godine u 10,00 sati, upriličeno je potpisivanje Protokola o međusobnoj saradnji Porezne uprave Federacije BiH i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Protokol o međusobnoj saradnji su zvanično potpisali vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i vršilac dužnosti policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Milorad Bašić.  

Vršilac dužnosti  direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović, je izrazio zadovoljstvo potpisanim Protokolom, koji predstavlja nastavak jako dobre saradnje navedenih institucija i koja će zasigurno i u narednom periodu rezultirati još boljim rezultatima i pozitivnim efektima, kada je u pitanje zakonito poslovanje privrednih subjekata i suzbijanje sive ekonomije.

Ovom prilikom direktor Isović je iskazao zahvalnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na dosadašnjoj pruženoj podršci Poreznoj upravi Federacije BiH, te  istakao značaj pomoći i podrške koju policijski službenici pružaju inspektorima Porezne uprave Federacije BiH prilikom rada i vršenja kontrola na terenu. Naglasio je da Porezna uprava Federacije BiH očekuje da će Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo i u narednom periodu nastaviti sa pružanjem podrške posebno prilikom kontrola u noćnim satima i u dane vikenda, te da će dostavljati podatke o zatečenim radnicima u poslovnim objektima u kontrolama koje provode policijski službenici .

Vršilac dužnosti policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Milorad Bašić je kazao da će Uprava policije kao što je to i do sada radila u svakom trenutku pružiti podršku Poreznoj upravi Federacije BiH u njenim aktivnostima i akcijama koje će se poduzimati u narednom periodu u okvirima utvrđenih nadležnosti.

Ovom prilikom istaknuti su najznačajniji segmenti postupanja i aktivnosti koje su planirane Protokolom, kao i efekti koji se žele postići ovakvim zajedničkim djelovanjem.

Porezna uprava Federacije BiH je prilikom ovog sastanka istaknula da su do sada Protokoli o međusobnoj saradnji potpisani sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Kantona, Posavskog Kantona, Zapadno-hercegovačkog, Unsko-sanskog i Bosansko-podrinjskog Kantona. U pripremi je potpisivanje Protokola i sa Upravama policije ostalih kantonalnih Ministarstava unutrašnjih poslova.   

 

Porezna uprava Federacije BiH