Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine

Information

Prev Next

Obavještenje korisnicima nPIS i EJS aplikacije

Obavještavamo Vas da će u periodu od petka 27.marta 2015. godine od 12,00 sati do doći do prekida rada nPIS i EJS aplikacija usljed redovnog tehničkog održavanja. Očekuje se da će aplikacije ponovno biti dostupne najkasnije do ponedjeljka 30.marta 2015. godine do 10,00 sati. Hvala na razumijevanju.

26. 03. 2015.

Read more

Javni poziv velikim poreznim obveznicima FBiH

Dana 4.3.2015.godine sa početkom u 8,30 sati, Porezna uprava FBiH i KPMG Tax & Advisory B-H d.o.o. organizuju seminar na temu „TRANSFERNE CIJENE – PRAKTIČAN PRISTUP“. Seminar će se održati u Sarajevu u UNITIC poslovnom centru, u ulici Fra Anđela Zvizdovića 1, Amfiteatar sala. Seminar će biti održan na lokalnom i engleskom jeziku uz simultani prevod. 

03. 03. 2015.

Read more

Dodatna obavijest za automat klubove

U vezi sa učestalim pitanjima priređivača igara na sreću – automat klubova koji se odnose na način uvezivanja sa serverom Porezne uprave F BiH, Porezna uprava daje sljedeće pojašnjenje.

18. 02. 2015.

Read more

News

Prev Next

Četiri kladionice on- line vezom povezane sa serverom Porezne uprave FBiH

Četiri pravna lica priređivača igara na sreću klađenjem sa ukupno 560 uplatnih mjesta od danas (9.4.2015.godine) su povezana on-line vezom sa serverom Porezne uprave Federacije BiH. Porezna uprava FBiH je on-line uvezivanje izvršila sa serverima pravnih lica priređivača igara na sreću klađenjem: „BetLive“ d.o.o Vitez, „Formula“ d.o.o Posušje, Sportska kladionica „Betx“ d.o.o Mostar i „MaxBet“ d.o.o Sarajevo.  U narednim danima Porezna uprava FBiH će nastaviti on-line uvezivanje servera preostalih pravnih lica priređivača igara na sreću klađenjem, nakon čega će se pristupiti on-line uvezivanju automat klubova.

09. 04. 2015.

Read more

Predstavnici MMF-a na sastanku u Poreznoj upravi FBiH razgovarali o poreznom sistemu

Predstavnici MMF-a na sastanku u Poreznoj upravi FBiH razgovarali o poreznom sistemu

U Poreznoj upravi Federacije BiH danas (10.mart 2015. godine) je održan sastanak sa predstavnicima misije tehničke pomoći Međunarodnog monetarnog fonda u oblasti porezne politike na kome je razgovarano o poreznom sistemu, porezu na dobit, porezu na dohodak i doprinosima na plaću i iz plaće. Naglašeno je da je jedan od zadataka misije tehničke pomoći MMF-a formiranje prijedloga za izmjenu stopa doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, doprinosa za zdravstveno osiguranje i doprinosa za slučaj nezaposlenosti, kojima će se kako je istaknuto, smanjiti opterećenja za porezne obveznike.

11. 03. 2015.

Read more

Održan seminar o transfernim cijenama za velike porezne obveznike

Održan seminar o transfernim cijenama za velike porezne obveznike

Porezna uprava FBiH  danas je u Sarajevu u saradnji sa kompanijom KPMG Tax & Advisory B-H d.o.o. organizirala besplatan seminar za velike porezne obveznike na temu „Transferne cijene - praktičan pristup“. Razlog za održavanje ovog seminara su postojeće odredbe Zakona o porezu na dobit FBiH o transfernim cijenama, koje poreznim obveznicima nameću obavezu da vrijednosti transakcija sa povezanim licima usklade sa tržišnim cijenama odnosno da razliku vrijednosti cijena utvrđenih principom „van dohvata ruke“ i transfernih cijena uključe u svoju poreznu osnovicu za obračun poreza na dobit.

04. 03. 2015.

Read more

naslovnica-o-poreznoj

About Tax Administration

The Tax Administration of the Federation of BiH is an administration within the Federal Ministry of Finance.

 

On a proposal from the Federal Minister of Finance, the Government of the Federation of BiH appoints Director of the Tax Administration of the Federation of BiH for the period of four years with possibility of reappointment.

 

ReadMore

COMPLAINTS

Any misuse of tax laws as well as objections to the work of FBiH Tax Administration staff may be reported at:
bbroj-en
or emailed to:
primjedbe@fpu.gov.ba

Fiscal Systems

Personal Income Tax

Unified System for Registration, Control and Collection of Contributions

E-filing

Promotional video: Take a fiscal receipt, ask for a fiscal receipt

lista-kladjenje

pregled_duznika

 rokovi-en_1

INTRA-EUROPEAN ORGANISATION OF TAX ADMINISTRATIONS