Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine

Information

Prev Next

Obavještenje korisnicima nPIS i EJS aplikacije

Obavještavamo Vas da će u periodu od petka 27.marta 2015. godine od 12,00 sati do doći do prekida rada nPIS i EJS aplikacija usljed redovnog tehničkog održavanja. Očekuje se da će aplikacije ponovno biti dostupne najkasnije do ponedjeljka 30.marta 2015. godine do 10,00 sati. Hvala na razumijevanju.

26. 03. 2015.

Read more

Javni poziv velikim poreznim obveznicima FBiH

Dana 4.3.2015.godine sa početkom u 8,30 sati, Porezna uprava FBiH i KPMG Tax & Advisory B-H d.o.o. organizuju seminar na temu „TRANSFERNE CIJENE – PRAKTIČAN PRISTUP“. Seminar će se održati u Sarajevu u UNITIC poslovnom centru, u ulici Fra Anđela Zvizdovića 1, Amfiteatar sala. Seminar će biti održan na lokalnom i engleskom jeziku uz simultani prevod. 

03. 03. 2015.

Read more

Dodatna obavijest za automat klubove

U vezi sa učestalim pitanjima priređivača igara na sreću – automat klubova koji se odnose na način uvezivanja sa serverom Porezne uprave F BiH, Porezna uprava daje sljedeće pojašnjenje.

18. 02. 2015.

Read more

News

Prev Next

Porezna uprava FBiH nije nadležna za uvezivanje radnog staža niti ima pravo raspolaganja finansijskim sredstvima

U cilju pravilnog informisanja javnosti, a  u vezi sa zahtjevom Sindikata radnika Konfekcija „Borac“ d.d.  Travnik da se od sredstava dobijenih prodajom hotela „Lipa“ uveže radni staž radnicima i optužbama upućenim Poreznoj upravi FBiH da ista raspolaže sa navedenim finansijskim sredstvima i da blokira uvezivanje radnog staža, daje se saopćenje za javnost: Zahtjev Sindikata radnika Konfekcije „Borac Travnik je nezakonit i na Poreznu upravu se neopravdano vrši pritisak da postupa nezakonito, što je nedopustivo. Ukoliko se nastavi sa pritiscima i zahtjevima za nezakonito postupanje, Porezna uprava FBiH će o tome obavijestiti nadležno tužilaštvo.

02. 07. 2015.

Read more

Porezna uprava Federacije BiH prodaje zaplijenjenu imovinu u Tuzli

Porezna uprava Federacije BiH u postupku prinudne naplate 10. juna organizira javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u Tuzli, zbog naplate dužnih javnih prihoda. Prodaja zaplijenjene imovine 52 porezna obveznika dužnika izvršit će se putem javne aukcije i direktne prodaje sa početkom u 10,00 sati u zgradi Kantonalnog poreznog ureda Tuzla ulica Rudarska 72.  

08. 06. 2015.

Read more

U Kantonu Sarajevo zapečaćen objekt u kojem je zatečeno sedam neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su u Kantonu Sarajevo izvršili pečaćenje jednog objekta u vlasništvu poreznog obveznika „AE“ d.o.o Sarajevo, za koji porezni obveznik nije imao odobrenje za rad izdato do strane nadležnog organa, a u kojem se nezakonito vršila prodaja mesa i mesnih prerađevina. U pomenutom objektu inspektori su zatekli sedam neprijavljenih radnika i više od 10 tona svježeg sirovog mesa i mesnih prerađevina koje su bile spremne za maloprodaju.

22. 05. 2015.

Read more

naslovnica-o-poreznoj

About Tax Administration

The Tax Administration of the Federation of BiH is an administration within the Federal Ministry of Finance.

 

On a proposal from the Federal Minister of Finance, the Government of the Federation of BiH appoints Director of the Tax Administration of the Federation of BiH for the period of four years with possibility of reappointment.

 

ReadMore

COMPLAINTS

Any misuse of tax laws as well as objections to the work of FBiH Tax Administration staff may be reported at:
bbroj-en
or emailed to:
primjedbe@fpu.gov.ba

Fiscal Systems

Personal Income Tax

Unified System for Registration, Control and Collection of Contributions

E-filing

Promotional video: Take a fiscal receipt, ask for a fiscal receipt

lista-kladjenje

pregled_duznika

 rokovi-en_1

INTRA-EUROPEAN ORGANISATION OF TAX ADMINISTRATIONS